Una de les unitats habilitades a Can Ruti per a pacients amb coronavirus. Foto: Hospital Germans Trias i Pujol

El Servei Català de la Salut construirà almenys cinc nous equipaments sanitaris per atendre pacients amb coronavirus en cas d’un possible rebrot. Un dels nous edificis modulars s’ubicarà al pati de serveis de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i la previsió és que ja pugui estar en funcionament de cara a final del 2020.

Segons ha explicat en declaracions a TV3 el director del CatSalut, Adrià Comella, les noves instal·lacions seran espais estables, medicalitzables i de llarga durada, que es podran construir de forma ràpida gràcies a les noves tècniques constructives i que, quan deixin de ser necessaris per a la covid-19, quedaran per altres usos dels respectius hospitals. Les noves unitats ja estan pressupostades en una primera factura extra per la covid-19 de 2.000 MEUR, però Comella apunta que la construcció podria costar 1.300 milions més.

Per tal d’afrontar una segona onada de la pandèmia, el govern no només farà seguiment i donarà pautes d’actuació als 1,8 milions de catalans que s’han identificat com a més vulnerables, sinó que també s’ha aprovisionat amb quatre mesos d’estoc de material de protecció, amb 113 milions d’unitats, i també hi haurà disponibles 3.000 respiradors, més dels que es van utilitzar en el màxim pic.

En cas que els rebrots arribessin abans d’acabar l’any, Comella assenyala que el creixement dels hospitals es farà primer intramurs i que els llits per a pacients crítics no sortiran dels centres hospitalaris. Dels 600 disponibles, 400 es posaran en marxa de manera immediata. En total hi haurà 1.300 places per a covid-19 entre centres públics i privats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram