Dolors Sabater i Xavier García Albiol durant el Ple telemàtic del dissabte. Foto: Àlex Recolons / ACN

El grup municipal de Guanyem Badalona En Comú provarà d’aconseguir aquesta tarda el suport del PSC per conformar un govern de concentració sense el Partit Popular i liderat per Dolors Sabater. La formació es reunirà en poques hores a cinc bandes amb representants dels socialistes, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts per Catalunya per arribar a un acord i així no deixar en safata de plata l’alcaldia a Xavier García Albiol, que podria ser nomenat nou batlle com a cap de llista més votat a les darreres eleccions.

Segons ha informat el partit en un comunicat, l’exalcaldessa considera que el nou executiu que prengui el relleu després de la dimissió d’Álex Pastor haurà d’aplicar “mesures econòmiques i socials d’urgència per garantir els drets bàsics de les persones”. En aquest sentit, Guanyem proposa destinar el superàvit del pressupost municipal del 2019 en mesures socials com per exemple una bateria d’ajuts per als lloguers o en la bonificació de targetes moneder per garantir l’accés a productes bàsics de la ciutadania.

“Volem que es prioritzin mesures urgents que posin les persones per davant de tot. Per exemple, durant el mandat del 2015 al 2018 vam començar a treballar en els ajuts als lloguers, que ara es tornen més urgents que mai”, apunta Sabater, que creu que la reunió d’aquesta tarda entre els cinc grups municipals és una bona oportunitat per parlar de les prioritats del nou govern que es conformi a la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram