Un grup de persones observa la tradicional figura del Dimoni de Badalona abans de ser cremada el 2018. Foto: ACN

L’Ajuntament de Badalona ha decidit finalment celebrar una versió “confinada” de les Festes de Maig. El consistori aposta per adaptar la festivitat popular a la situació d’estat d’alarma a través de tota una sèrie d’activitats que la ciutadania podrà seguir a través de les xarxes socials i d’Internet.

Segons apunta l’administració local en un comunicat, aquesta iniciativa pretén posicionar-se com una alternativa per “mantenir viu l’esperit i el sentiment” de les Festes de Maig, malgrat la cancel·lació de tots els esdeveniments programats a causa de la pandèmia del coronavirus. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha preparat nombrosos recursos lúdics específics per a diferents edats en col·laboració amb la Colla de Geganters i amb la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana. Tots els continguts seran accessibles a través de la plataforma www.festesdemaig.cat.

En aquest sentit, el consistori també proposa als veïns i veïnes que per la nit de Sant Anastasi cremin la tradicional figura del Dimoni a casa mitjançant un personatge retallable i que confeccionen els seus propis mocadors de manera casolana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram