Una de les compres dels voluntaris de la Xarxa. Foto: Xarxa Solidària de Badalona

La Xarxa Solidària de Badalona fa diverses setmanes que alerta de la greu la situació d’emergència alimentària que pateixen moltes persones a la ciutat. En poc més d’una setmana, prop de 400 famílies sense accés a productes de primera necessitat van contactar amb el grup de voluntaris per demanar-los ajuda. “Hi ha una crisi alimentària a la ciutat. Els serveis socials no estan podent absorbir aquesta situació perquè no hi ha suficients recursos personals i econòmics”, assenyala Héctor Martínez, un dels membres de l’equip de coordinació de la Xarxa.

La tasca d’aquesta organització veïnal s’ha vist desbordada en les últimes setmanes. Només en 48 hores van rebre 219 peticions de ciutadans que no tenien recursos per accedir a productes alimentaris i d’higiene. Aquesta allau de demandes d’ajuda ha portat l’agrupació a prendre la decisió d’aturar les compres de menjar que s’estaven finançant a través d’una campanya de recaptació de fons. “La nostra intenció era destinar les donacions a urgències alimentàries puntuals de famílies que estaven en procés d’entrar al circuit dels Serveis Socials, però ens hem trobat amb què hem estat fent de coixí de l’Ajuntament”, lamenta Martínez.

Des de la Xarxa consideren que la seva activitat estava endarrerint les mesures socials municipals. En total, els voluntaris calculen que van poder respondre a un quart de les peticions registrades. “Demanem al govern municipal que reconegui públicament la situació i que estableixi una taula de coordinació amb les entitats”, apunta Martínez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram