Foto: ACN

La líder de Guanyem Badalona En Comú, Dolors Sabater, s’ha mostrat disposada a encapçalar un nou “govern de concentració alternatiu progressista” amb totes les forces polítiques menys el partit popular de Xavier García Albiol després de la dimissió d’Álex Pastor. “Només hi ha dues opcions possibles al ple d’investidura: o el candidat de la llista més votada amb un govern de minoria o la candidata de la segona llista més votada amb govern de majoria absoluta”, assenyala l’exalcaldessa. En declaracions a Rac1 aquest matí, Sabater també ha assegurat que Pastor “no estava en condicions per liderar Badalona” i ha afegit que “en converses en privat tothom ho sabia”.

Poca estona després, i via Twitter, ha afegit que “ara toca que Álex Pastor es recuperi, que tingui cura de la seva salut i superi la seva malaltia”, i ha explicat que li ha enviat “un missatge personal”. “Celebro que la conducció temerària no provoqués cap víctima ni ell patís danys greus”, ha afirmat públicament donant “ànims i suport” a Pastor per superar-ho.

La detenció del socialista per atemptat contra l’autoritat després de conduir begut saltant-se el confinament ha tornat a reactivar la partida d’escacs política a la ciutat, que a les últimes setmanes havia quedat en punt mort per l’esclat de la pandèmia del coronavirus. “Tornem a aquelles hores prèvies al ple d’investidura del juny. Tot torna a estar obert. Els farols no funcionaran en aquest cas. Cal seriositat, projecte ampli i capacitat de generar consensos. Badalona ha de recuperar la governabilitat”, apuntava aquest dimecres de matinada el regidor d’ERC a Badalona Oriol Lladó a través de les xarxes socials. Els republicans ja han reiterat el seu suport a Sabater per liderar el nou govern, un executiu que l’exalcaldessa defensa que ha d’incloure aquestes dues formacions i també els comuns i el PSC.

De fet, en roda de premsa, Sabater ha descartat donar suport a qualsevol opció que no impliqui l’alcaldia per a ella, sense compartir-la. Sabater creu que no és moment de provar “experiments polítics” sinó d’anar a “terreny segur”. Amb tot, ha demanat al PSC que triï si vol un govern progressista o un executiu del PP liderat per Xavier García Albiol, el qual també ja s’ha postulat per liderar aquesta nova etapa i, si no hi ha acord de la resta de formacions, podria recuperar l’alcaldia en tant que llista més votada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram