L’Hospital Germans Trias i Pujol rebrà una desena dels 100 respiradors que seran distribuïts pel Servei d’Emergències Mèdiques. Foto: Hospital Germans Trias i Pujol

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) lliurarà en els propers dies una desena de dispositius de ventilació d’emergència Respira a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Aquests aparells dissenyats per l’empresa GPAInnova van rebre la setmana passada el vistiplau de l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) després de superar amb resultats “molt positius” l’estudi clínic realitzat amb pacients de Can Ruti i de l’Hospital Clínic de Barcelona.

La multinacional va fer entrega divendres dels primers 100 respiradors al SEM, que s’encarregarà de distribuir-los entre les unitats de cures intensives de 45 hospitals d’arreu del territori català. Del centenar de dispositius, una desena s’entregaran a l’Hospital Clínic i una altra desena a l’Hospital Germans Tries i Pujol, els dos centres on s’ha desenvolupat l’estudi clínic amb pacients.

L’objectiu d’aquest projecte és donar resposta a l’elevada demanda d’aparells de respiració mecànica que, a causa del coronavirus, “ha superat l’oferta ordinària”, segons assenyala Antonio Encinas, gerent del SEM. En declaracions a l’ACNEncinas posa en relleu la importància de les diferents donacions que han anat rebent els hospitals i de les propostes de recerca que han permès desenvolupar solucions com la que ofereix GPAInnova. “Amb iniciatives com aquests hem pogut equipar tots els llits extres de forma efectiva”, indica el responsable del SEM.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram