Els acusats pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López i Rosa Peral, durant el judici celebrat a l’Audiència de Barcelona. Foto: Miquel Codolar / ACN

Rosa Peral i el badaloní Albert López han estat condemnats a 25 i 20 anys de presó per la mort de Pedro Rodríguez. El jutge que s’ha fet càrrec del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana ha dictat sentencia contra la parella per un delicte d’assassinat amb traïdoria, en considerar provat que els dos agents van planificar i executar un “pla per treure-li la vida” al seu company al cos de policia perquè “obstaculitzava la seva relació”. A més a més, a Peral se li afegeix l’agreujant de parentesc -ja que era parella de la víctima quan es van produir els fets- hi haurà de complir cinc anys més en un centre penitenciari.

Segons ja va apuntar el portaveu del jurat a la sessió de lectura del veredicte el passat 23 de març, els dos acusats van posar en marxa el pla per assassinar Rodríguez la nit de l’1 al 2 de maig del 2017. Conjuntament, Peral i López van incendiar amb combustible al vehicle dins del qual es trobava el cadàver, que va ser localitzat dos dies després al Pantà de Foix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram