El nou edifici annex que està sent construït a l’aparcament de l’àrea de Maternitat de Can Ruti. Foto: Javier Raduá

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona està impulsant diverses mesures per tal de poder ampliar el parc de llits disponible per atendre persones amb coronavirus. Després d’habilitar una setantena de places el pavelló poliesportiu de l’Institut Guttmann, la direcció de Can Ruti ha iniciat la construcció d’un edifici annex al recinte a base de mòduls amb capacitat per acollir unes 180 persones.

El nou equipament està sent construït on estava ubicat fins ara l’aparcament de l’àrea de Maternitat de l’hospital i pretén donar cobertura a les poblacions del Barcelonès Nord, del Maresme i del Vallès Oriental. L’edifici tindrà dues plantes i estarà connectat a l’ala principal de Can Ruti a través d’uns passadissos. Aquesta iniciativa se suma a l’hospital de campanya que ja porta una setmana en funcionament al pavelló poliesportiu de l’àrea de rehabilitació funcional de l’Institut Guttman.

El personal d’aquest dispositiu -que té capacitat per acollir una setantena de persones- està format per facultatius del centre hospitalari i també per treballadors de l’hospital de neurorehabilitació i altres professionals de l’Atenció Primària del Barcelonès Nord. La col·laboració amb l’Institut Guttmann ha permès fins ara ampliar en 150 places el parc de llits de l’Hospital Germans Trias i Pujol per atendre pacients positius per la Covid-19.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram