Un dels debats del fòrum de l’Eix Besòs. Foto: FAVB

Un centenar de persones i membres de diverses entitats veïnals de cinc municipis del Besòs van participar el cap de setmana passat en un fòrum per definir mesures per transformar l’entorn urbà de la zona. Les jornades -que es van celebrar divendres i dissabte a la biblioteca pública del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs- van servir per arribar a la conclusió que per tal de poder impulsar canvis significatius és necessari apostar per polítiques socials.

L’organització d’aquesta trobada, que va comptar amb el suport de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), tenia per objectiu l’elaboració d’una agenda veïnal conjunta per transformar la zona coneguda com a Eix Besòs. Amb aquesta intenció, el fòrum va reunir representants de diverses associacions i entitats de fins a cinc municipis diferents: Badalona, Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Els participants es van organitzar en cinc taules tematitzades que abordaven temàtiques com l’habitatge, l’activitat productiva i el patrimoni, el transport i les infraestructures, el medi ambient i l’àrea metropolitana.

Segons apunta la FAVB en un comunicat, les jornades van servir per constatar la necessitat de desenvolupar a l’àrea del Besòs una “forta intervenció pública i social” que permeti transformar les condicions actuals en “oportunitats de desenvolupament i benestar” per al conjunt de veïns i veïnes, un objectiu amb un clar caràcter intermunicipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram