L’edifici presenta greus danys estructurals. Foto: Estefania Escolà / ACN

Demà començarà l’enderroc de l’edifici de Badalona afectat per aluminosi que s’ha hagut de desallotjar pels danys que presenta a l’estructura. Segons ha informat l’Ajuntament, avui ja s’han fet els treballs preparatius per tirar a terra aquest bloc de pisos del passatge de la Torre, al barri de la Salut.

El regidor d’Urbanisme i Seguretat, Rubén Guijarro, va explicar ahir a l’ACN que l’operació es farà amb una tècnica manual per garantir la seguretat tant dels operaris com dels edificis més propers. Els treballadors es penjaran d’una grua i aniran enderrocant pis per pis fins, almenys, arribar a la segona plant on hi ha un forat a la façana.

En total són 48 veïns afectats per l’enderrocament del bloc de pisos, els quals no podran tornar mai més a casa seva ni recollir les seves pertinences, per la inseguretat que suposa entrar a l’edifici. Aquestes persones tenen dues setmanes d’allotjament social garantit i Serveis Socials estudiarà cas per cas què fer un cop hagi passat aquest temps. A més, també es va haver de desallotjar els veïns dels 14 blocs més propers a l’edifici, als quals se’ls ha ofert una alternativa d’habitatge mentre durin els treballs, ja que no podran tornar a casa fins que l’enderroc no hagi acabat.

La previsió del consistori és que les obres s’allarguin durant setmanes. El cost de tota l’obra oscil·larà entre els 350.000 i els 400.000 euros i serà l’Ajuntament qui pagarà aquests diners de manera subsidiària. Un cop finalitzat l’enderroc, però, els serveis jurídics de l’Ajuntament faran un informe per determinar qui s’ha de fer càrrec d’aquest cost.

L’ACN apunta que l’Ajuntament havia enviat cinc requeriments als propietaris del bloc perquè arreglessin la façana i les esquerdes de l’immoble, però aquests no es van fer càrrec de les reparacions necessàries.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram