El regidor de Crida Premianenca Andreu Mumbrú en l’acte d’aquest dijous. Foto: Crida

Cop d’efecte en el canvi de criteri d’empadronament a Premià de Mar. Els grups municipals de Crida Premianenca i Premià En Comú Podem han presentat una demanda judicial contra el consistori encapçalat per Rafa Navarro per la moció que va ser ratificada en el Ple del passat novembre en considerar que les noves condicions per poder accedir al padró són una “vulneració dels drets” de les persones més vulnerables. D’aquesta manera, Premià de Mar es converteix en el primer ajuntament de Catalunya demandat per “denegar” l’empadronament.

La decisió d’emprendre accions legals ha estat anunciada en una roda de premsa que han convocat els dos partits de l’oposició juntament amb diverses entitats com la Xarxa d’Habitatge del Maresme o Premià Acull, on han confirmat que portaran la modificació del reglament al contenciós. “El canvi en el reglament és especialment cruel amb les persones més vulnerables. Demanem que a Premià tothom es pugui empadronar sense entrebancs i retards. Per això denunciem aquesta situació tan injusta”, ha assenyalat la regidora del comuns Elena Martín.

Els impulsors de la demanda judicial confien que aquestes accions legals siguin “l’inici d’un canvi” per garantir el padró arreu “sense entrebancs il·legals” i emplacen les administracions competents a trobar solucions “urgents” per poder garantir l’accés a un habitatge digne.

“NO S’HA NEGAT EL PADRÓ A NINGÚ”
En una entrevista recent amb Línia Nord, l’alcalde Rafa Navarro es referia a la polèmica moció i assegurava que l’enduriment del padró era una “imatge” que s’havia donat per part de certs partits per “desgastar l’anterior alcalde i l’actual govern”. “Per llei, un Ajuntament no té cap competència per denegar empadronaments. No s’ha negat el padró a ningú”, afirmava el batlle, que considera que el veritable sentit de la moció es va veure difuminat pel “suflé” que van generar les declaracions “tretes de context” que va fer l’exalcalde Miquel Àngel Méndez sobre l’atac a un grup de joves migrants que ocupaven un pis al municipi el passat juliol.

Rafa Navarro, nou alcalde de Premià de Mar: "No s'ha negat el padró a ningú"