El flamant alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, al seu despatx de l’Ajuntament. Foto: Aj.

Rafa Navarro (JxCAT) prenia possessió com a nou alcalde de Premià de Mar el passat 19 de desembre en un Ple a porta tancada. El fins aleshores regidor d’Ensenyament, Joventut i Comunicació agafava el relleu de Miquel Àngel Méndez, que dimitia per falta de “motivació” després de la materialització de l’entrada al govern del PSC. Navarro accedia en ple context de pandèmia a una alcaldia llastada per diferents polèmiques que han marcat els últims mesos de mandat, com la moció referent al padró.

“Ha tocat quan ha tocat. Arribar en aquest moment és un repte. Qualsevol hauria volgut unes altres circumstàncies, però ara la prioritat és fer front a les necessitats de la ciutadania”, assegura Navarro, que celebra la feina que s’ha fet des de l’equip de govern per poder consensuar un pla de reactivació social i econòmica. El flamant batlle veu precisament en aquesta mesura –que anirà a Ple les pròximes setmanes– una “oportunitat” per deixar de banda diferències i fer front comú amb l’oposició. “Desgraciadament, amb l’oposició no hi ha hagut mai un clima de diàleg. Si aconseguim l’aprovació per unanimitat, serà símptoma que tenim clar que no toca barallar-se”, apunta l’alcalde, que emplaça la resta de partits a “veure més enllà de l’etiqueta política”.

Un dels temes que ha generat més discrepàncies entre el govern i l’oposició ha estat el canvi de criteri en l’empadronament, que es va ratificar el passat 18 de novembre amb la desestimació del recurs de les forces d’esquerres. “L’enduriment del padró és una imatge que s’ha donat per part de certs partits per desgastar l’anterior alcalde i l’actual govern. Per llei, un Ajuntament no té cap competència per denegar empadronaments. No s’ha negat el padró a ningú”, afirma Navarro, afegint que el nombre d’empadronaments ha crescut aquest 2020 respecte a l’any anterior. El batlle creu que el veritable sentit de la moció es va veure difuminat pel “suflé” que van generar les declaracions “tretes de context” que va fer l’alcalde Méndez sobre l’atac a un grup de joves migrants que ocupaven un pis al municipi el passat juliol.

CAN SANPERE I L’N-II
Entre les assignatures pendents, Navarro té sobre la taula la complexa expropiació de Can Sanpere, un espai que defineix com a “crític i clau en el desenvolupament de Premià”. “L’espai 100% verd com a concepte el firmem tots, però aquesta expropiació no pot hipotecar el present i el futur de la ciutat”, assenyala el batlle, que recorda que encara es desconeix quant pot costar l’operació en total.

A l’horitzó també apareix el futur de l’N-II, una “xacra” que està condicionada a l’eliminació dels peatges i que requereix una acció “consensuada i coordinada” entre els quatre ajuntaments implicats. “Tenim molts reptes. La qüestió, però, és ser capaços en el temps que queda de legislatura de donar una bona empenta a tots ells”, conclou el batlle.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram