APorta Gavà

Acte de presentació de la segona fase de l’A-Porta. Foto: CONFAVC

Després de la bona acollida de la primera edició, el projecte de suport veïnal A-Porta s’estendrà als barris de les Ferreres i els Pisos del Congrés, a Gavà. Aquesta iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) vol impulsar el suport dels veïns a través de voluntaris del mateix barri que piquen a la porta de les llars per oferir la seva ajuda i, sobretot, detectar situacions de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social.

En aquest sentit, els voluntaris picaran a les portes de mig miler de llars d’aquests dos barris -180 dels Pisos del Congrés i 320 a les Ferreres-, amb la missió de detectar ancians que visquin sols i situacions de pobresa energètica. Sense anar més lluny, aquesta iniciativa va determinar que al barri de la Montserratina de Viladecans, dues de cada tres llars pateixen sobrecostos a les factures.

D’aquesta manera, l’A-Porta engegarà una segona fase, després de l’experiència a Ausiàs Marc i Ca n’Espinós. Aquesta nova edició s’estendrà fins al primer trimestre del 2023.

La importància de la col·laboració

Aquest desplegament es fa gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà, el departament de Drets Socials de la Generalitat i Aigües de Barcelona (Agbar), que financen la iniciativa. La presentació d’aquesta nova fase del projecte a Gavà ha tingut lloc aquest matí a la ciutat, amb presència de l’alcaldessa, Gemma Badia; la directora de l’A-Porta, Alba Gómez, i el conseller delegat d’Agbar, Felipe Campos.

Durant aquest acte, Badia ha destacat els “bons resultats de la primera fase”, que va tenir lloc entre l’abril i el novembre de l’any passat. “Els veïns i veïnes ho agraeixen molt”, ha assegurat Badia, que considera que la fórmula “funciona”.

Per la seva banda, Gómez ha destacat que la segona fase connectarà amb la gent gran, que ha patit molt durant la pandèmia. “Si ja venien d’unes condicions complicades pel tema de la solitud no desitjada, aquesta pandèmia ha estat molt dura”, ha afegit.

Al seu torn, Campos ha destacat el compromís dels actors implicats en aquest projecte. “Necessitem sumar i que les aliances es converteixin en coses que es puguin tocar, que els veïns i veïnes estiguin al centre”, ha remarcat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram