bus elèctric nova línia C-245

L’AMB ha provat un bus totalment elèctric per cobrir la nova línia que unirà el Delta i Cornellà a través de la C-245. Foto: AMB

La reforma de la C-245 ha de convertir la carretera en un espai urbà més apte per als veïns i veïnes. Però les obres també busquen millorar la velocitat comercial dels autobusos que hi circulen. A més, es crearà una nova línia de bus que unirà Castelldefels, Gavà i Viladecans amb Sant Boi i Cornellà, municipis per on passa la carretera.

Per això, avui s’ha provat el funcionament d’un autobús totalment elèctric per cobrir aquesta línia. Es tracta d’un MAN Lion’s City 18E, un vehicle articulat que porta el distintiu Ecobus. Aquest autobús té unes bateries col·locades al sostre que es carreguen durant la nit, quan està a les cotxeres aparcat, i que li donen gairebé 16 hores d’autonomia. Això vol dir que pot cobrir tot el servei sense parar, reduint les emissions contaminants al mínim.

A la prova d’avui hi ha participat l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. També han pujat al bus les alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda; Gavà, Gemma Badia; Sant Boi, Lluïsa Moret; i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz. Poveda ha afirmat que per cobrir aquestes noves línies calen “vehicles d’aquestes característiques i de gran capacitat per atendre la gran demanda de transport públic d’aquest eix”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram