Les obres ja estan en marxa en zones com Castelldefels. Foto: AMB

Fa unes setmanes que s’han posat en marxa les obres que han de transformar la carretera C-245 en una via urbana amb zones de passeig i carril bici. Els treballs s’estan desenvolupant als diferents municipis per on passa la via i la previsió és que estiguin enllestits cap a finals del 2022. Les obres compten amb un pressupost de 32 milions d’euros que aporten la Generalitat i l’AMB, impulsors de l’obra que ha de servir per millorar la connexió del Delta del Llobregat amb transport públic.

De fet, l’objectiu de l’AMB i la Generalitat és que la nova via faciliti el pas de les línies d’autobús que uneixen els diferents municipis. Per aconseguir que els vehicles vagin més de pressa i així es retalli el temps de viatge, la nova via tindrà parts reservades només per als busos i millorarà l’accés i la col·locació de les parades per facilitar la intermodalitat.

Un dels primers trams on han començat és a Castelldefels, on durant uns mesos s’allargaran els treballs per ampliar les voreres i canviar la circulació del trànsit a la plaça de Colom. Les obres han començat a la cruïlla amb l’avinguda Habana Vieja, on l’Ajuntament està explicant a comerciants i empresaris els treballs que s’estan fent.

Avui, les alcaldesses de Castelldefels i Gavà, Maria Miranda i Raquel Sánchez, han visitat les obres que han començat a Castelldefels acompanyades del secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori, Isidre Gavín, del vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, on acaba la via.