La reforma vol millorar el servei i la velocitat de les línies de bus. Foto: AMB

La reforma de la carretera C-245 per convertir el vial en un passeig urbà més agradable per als veïns i veïnes i els ciclistes ha encetat una nova fase des de principis de mes. A començaments de febrer, els treballadors van posar en marxa les obres al tram que va des del passeig de la Marina fins a l’avinguda del Progrés. Es tracta d’un tros de 800 metres entre els barris de Sales i Torre-roja.

Les obres han començat al costat de muntanya, on s’ampliaran les voreres i es construirà un carril bici que hi anirà per sobre. Un cop s’acabin –en principi està previst que sigui cap al maig–, començarà la reforma a la vorera del cantó de mar, on es faran les mateixes ampliacions. Mentre durin les obres, des d’ara i fins al juliol, es tallarà un carril de circulació per sentit. Un cop s’acabin, els carrils es reobriran al pas, tot i que un d’ells es reservarà al bus.

En aquest tram, les línies de bus aniran pel carril exterior, mantenint les parades a les voreres. En canvi, a partir del tanatori, els busos circularan pel carril del mig i la resta de vehicles hauran d’anar pel de fora. L’objectiu d’aquests canvis és millorar la velocitat de circulació dels autobusos per fer que el servei sigui més atractiu per als usuaris, convertint-se en una alternativa real al vehicle privat.

El que no tornarà són els dotze aparcaments que hi ha a tocar de la carretera del Prat. Aquests s’han eliminat per fer les obres i, un cop s’hagi acabat la reforma, ja no hi seran. A l’abril també està previst que s’acabin les obres del primer tram, a tocar de Gavà.