L’AMB ha fet diverses obres al conjunt de fàbriques tèxtils de Can Trinxet durant els últims anys. Foto: Arxiu

L’Àrea Metropolitana de Barcelona preveu acabar les obres de Can Trinxet a finals de mes. L’ens ha destinat més de 424.000 euros a rehabilitar la nau lateral d’aquesta fàbrica tèxtil del barri de Santa Eulàlia. L’objectiu d’aquestes obres és millorar la seguretat de les instal·lacions i poder-hi tenir els serveis bàsics d’aigua i llum.

Les obres també han servit per netejar la façana i les esplanades exteriors del recinte, on s’ha col·locat una tanca que separa aquesta nau de la resta d’edificis del conjunt fabril. L’AMB també ha instal·lat enllumenat a l’exterior.

Justament aquestes obres que s’havien de fer a l’exterior van ser les que van expulsar als membres de Can Trinxet Viu del recinte. Com va explicar Línia L’H al març, la plataforma que reclama a l’Ajuntament que es rehabiliti tot l’edifici per convertir-lo en un equipament perquè els veïns i veïnes de Santa Eulàlia hi puguin fer activitats ja no va poder entrar al recinte al març, quan van començar les obres.

El govern de Núria Marín va assegurar que, si canviaven els panys i les claus per accedir a aquest recinte, era per un informe que havia elaborat l’AMB i que ho recomanava per seguretat. L’entitat denunciava que aquesta mesura és exagerada perquè ells feien les seves activitats, com l’hort urbà o les classes de ioga, lluny del punt on s’havien de fer les obres.

El consistori ha explicat que aquesta nau restaurada podrà acollir activitats culturals i socials amb un aforament d’unes 500 persones. També diuen que preveuen recuperar la resta d’edificis, que estan en molt mal estat després d’anys d’abandonament que han provocat, fins i tot, que s’hagi ensorrat algun sostre.