Can Trinxet Viu demana poder continuar accedint al recinte de la fàbrica durant les obres. Foto: Pau Massip

Les obres de rehabilitació de la nau petita de Can Trinxet, que segons l’AMB començaran aquest mateix mes, ha posat en alerta l’entitat Can Trinxet Viu. En una reunió a principis de mes, l’Ajuntament va anunciar a aquesta plataforma, que des del 2018 treballa per recuperar aquest conjunt arquitectònic perquè passi a ser un equipament per al barri, que ja no podrà accedir al pati posterior per fer-hi activitats com ioga o mantenir l’hort urbà que hi van plantar. Des del govern municipal asseguren que així ho diu un informe redactat per l’AMB, encarregada de les obres, que l’entitat no ha pogut veure.

En principi, aquest document restringeix el pas a tot el recinte per raons de seguretat i el regidor va explicar que, per garantir-ho, quan comencin els treballs es canviaran els panys i les claus de totes les portes d’accés. Des de l’entitat creuen que aquesta mesura és exagerada, ja que només s’ha d’instal·lar l’entrada d’aigua i electricitat a la nau petita, on també es faran uns lavabos i s’obriran algunes finestres. A l’exterior, els treballs es limitaran a netejar l’espai que hi ha entre les naus, lluny de la part posterior on la plataforma té l’hort i fa les seves activitats habitualment.

Tot i aquest advertiment, fonts presents a la trobada expliquen a Línia L’H que l’Ajuntament es va mostrar obert a flexibilitzar aquesta prohibició de manera que un grup reduït de l’entitat pugui continuar entrant al recinte per mantenir l’hort. Ara, la plataforma ha d’enviar una proposta que el consistori valorarà. A més, també van acordar que l’entitat podrà fer el seguiment de les obres de rehabilitació.

PUNT D’INFLEXIÓ
Des de l’entitat afegeixen que, mentre durin les obres, que està previst que s’allarguin entre quatre i cinc mesos, la seva activitat no s’aturarà.

De fet, consideren que la rehabilitació serà un “motiu de pes per expandir-se” més enllà del recinte de Can Trinxet, donar-se a conèixer a més veïns i veïnes del barri i fer més visible les diferents activitats que duen a terme, més enllà de tenir l’hort o les activitats al pati de l’antiga fàbrica.