El govern de Núria Marín ha demanat tornar a iniciar el projecte. Foto: Ajuntament

Malestar entre els veïns i veïnes del barri per la reactivació del PDU Granvia que està impulsant el govern de Núria Marín de la mà del Departament de Territori. Des de la plataforma No Més Blocs denuncien que, “tot i que van anunciar el contrari”, l’Ajuntament i la Generalitat “volen començar de zero. Iniciar tot el procediment per elaborar un nou pla director urbanístic”. A més, lamenten que una altra vegada ho volen fer “d’esquenes als veïns i veïnes de la ciutat”.

L’entitat ha fet aquest comunicat arran de les informacions que han aparegut en diferents mitjans, que diuen que el govern de Marín i Territori ja han sol·licitat de nou que es torni a iniciar el projecte PDU Granvia a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat. Segons el primer tinent d’alcaldia, Fran Belver, el Consorci de la Granvia ja està treballant per presentar la nova proposta, que contemplarà els canvis que van fer que el TSJC declarés nul de ple dret l’anterior PDU.

Sobre la sentència, l’AMB ha dit que està disposada a implicar-se en l’elaboració d’aquests projectes urbanístics per tal d’aconseguir que s’aprovin, ja que considera que són una possible sortida a la crisi provocada per la Covid per l’ocupació que poden generar.

En aquest sentit, diferents representants i col·lectius del sector mèdic van enviar una carta al Departament de Territori per mostrar el seu suport a la construcció del clúster biomèdic a la ciutat.

Tot i que aquest projecte compta amb l’aprovació majoritària de les entitats i la ciutadania, des de No Més Blocs recorden que no pot ser que la construcció d’aquest pol d’investigació científica estigui lligat “a operacions immobiliàries multimilionàries” ni impliqui l’arribada massiva d’empreses privades que no podrien treballar amb les dades dels pacients dels hospitals públics de la ciutat.

Can Trabal, l’últim mohicà: un camí que no s’ha acabat

El govern de l’Hospitalet assegura que “el PDU continua vigent”