Els camps de Cal Trabal són l’últim espai agrícola de la ciutat i la porta d’entrada al riu Llobregat i al Parc Agrari. Foto: SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet

El govern de Núria Marín manté que el Pla Director Urbanístic per transformar la zona agrícola de Cal Trabal en un espai d’hotels, habitatges i oficines “continua vigent”. Ho va dir el tinent d’alcaldia Fran Belver, durant el Ple que es va celebrar ahir. Els comuns van presentar una moció en què reclamaven a l’Ajuntament que acati les dues sentències del TSJC publicades fa pocs dies en què els magistrats tomben el projecte urbanístic PDU Granvia.

El número dos del govern de Marín va esgrimir que “el PDU continua vigent”, ja que “la sentència no és ferma”. En aquest sentit, va assegurar que encara hi ha recorregut jurídic i que tenen tot el dret de presentar el recurs de cassació. I va afegir que ho faran “juntament amb la Generalitat de Catalunya”, que és “el promotor” del projecte segons Belver.

Tota l’oposició en bloc, Esquerra, Ciutadans, Comuns i PP van votar a favor de la moció, que demanava al govern que acatés les dues sentències del TSJC i no presentés cap recurs per intentar mantenir viu el projecte urbanístic que acabarà amb l’última zona agrícola que té la ciutat.

Tots els partits també van coincidir a demanar a Marín que deixés de fer servir el consens que hi ha a la ciutat per soterrar la Gran Via per impulsar aquest projecte i que s’obrís a dialogar amb tots els partits per afrontar un nou pla urbanístic que no destrueixi un dels pulmons verds més importants de la ciutat per construir-hi més d’una desena de blocs de pisos, d’oficines i d’hotels.

Però l’alcaldessa, en l’últim torn de paraula, va carregar contra els partits de l’oposició i va acusar-los de no voler “sentir parlar d’economia, d’empreses” i de posar pals a les rodes al projecte urbanístic, ja que la sentència “no facilita que les coses vagin al ritme que el govern de la ciutat i una part del govern de la Generalitat pretén”.