circ del sol

Els operaris aixequen la carpa del Cirque du Soleil a Bellvitge. Foto: Àlex Recolons/ACN

Una seixantena d’operaris han aixecat aquest dimarts a l’Hospitalet la gran carpa que acollirà a partir del 20 de març la nova versió de l’espectacle Alegría, el més icònic del Cirque du Soleil, 30 anys després de la seva estrena.

En una operació coordinada, els treballadors han empès més d’un centenar de puntals de suport per enlairar la lona a la seva posició final. La gran carpa, amb capacitat per a 2.600 espectadors, està situada a 19 metres d’altura i té un diàmetre de 51 metres. Francis Jalbert, publicista sènior, ha explicat que el nou espectacle és una “reinterpretació” de l’icònic Alegría, que s’ha posat al dia amb nova escenografia, il·luminació i acrobàcies per oferir la “factura i qualitat” que el públic espera.

Un inici polèmic

El circ va aterrar a Bellvitge el 2018 per presentar l’espectacle Totem. Ho va fer d’acord amb la “carta d’intencions” que havien signat dos anys abans l’Ajuntament i l’empresa que representa el Cirque du Soleil, Touring Show Gaia Luxemburg. I ja aleshores la polèmica va estar servida. Els comuns i Ciutadans van titllar la jugada de nou “cop de titular” de Marín per a un projecte que, segons sostenien, no beneficiava la ciutat.

Els taronges, a més, van denunciar que el consistori s’havia gastat 1 milió d’euros en condicionar un solar que, tal com assenyala l’Associació de Veïns Independent de Bellvitge, està bona part de l’any tancat. “Han hipotecat un espai que no poden aprofitar els veïns”, va dir en aquell moment Montse Abolafia, membre de l’entitat.

cirque du soleil bellvitge

Aspecte de la carpa un cop aixecada. Foto: Àlex Recolons/ACN

Aquesta associació ha estat especialment activa a l’hora de denunciar que la presència del circ canadenc a la ciutat no té l’impacte que propugna l’Ajuntament. En aquest sentit, l’entitat veïnal sempre ha recordat que el preu de les entrades “és molt elevat” i que es tracta d’un espectacle de “gran magnitud” allunyat de l’esperit del circ popular i accessible per als veïns del barri. A més, indiquen que els assistents a Totem el 2018 no van fer gaire despesa als bars i restaurants de la zona, ja que van consumir a l’interior del recinte. Un extrem que va corroborar el Gremi d’Hostaleria.

Així i tot, des del consistori consideren que aquest acord és positiu per a la projecció de la ciutat.

El retorn amb ‘Alegria’

Com en tot espectacle del Cirque du Soleil les xifres són espectaculars. Alegría: In a new light comptarà amb 54 artistes sobre l’escenari de 19 nacionalitats i l’equip que els acompanyarà és de 121 professionals. En total, el muntatge de tota la infraestructura de l’espectacle -més de 2.000 tones de material que viatgen en 85 tràilers- s’allargarà una setmana.

Jalbert ha explicat que el nou muntatge respecta l’essència del primer que es va representar a Barcelona fa 26 anys, però aplicant tota la tecnologia actual i “reinventant” les acrobàcies, l’escenografia o la il·luminació. “L’única cosa que no es tocarà és la cançó que dona títol a l’espectacle”, ha afegit.

També ha explicat que s’ha dissenyat perquè el públic que va veure el muntatge original “revisqui sensacions” i el que no gaudeixi d’un espectacle de circ amb la qualitat i la factura que sempre ha anat associada a la companyia canadenca.

Alegría: In a new light, que s’ha estrenat a Londres, arribarà a Barcelona el 20 de març i després visitarà d’altres ciutats de l’Estat com Màlaga, Alacant, Sevilla i Madrid.

Després de Luzia i Tótem, Alegría: In a new light és el tercer espectacle que el Cirque du Soleil porta a l’Hospitalet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram