Unes 200 persones van participar en la protesta de Collblanc. Foto: Toni Perabá

La demanda de més espai públic per als vianants i lliure de cotxes s’estén per l’Hospitalet. L’èxit del primer tall que es va fer a la carretera de Collblanc, amb 200 participants, ha fet que la iniciativa comenci a tenir rèpliques en altres barris. Aquest diumenge, 28 de març, el barri de Sant Josep serà el segon a sumar-se a la ‘Revolta Veïnal’.

Així doncs, aquest diumenge hi haurà dos talls veïnals a la ciutat. Un a la carretera de Collblanc, que començarà a les 11:30 hores, i un altre al carrer Enric Prat de la Riba, a les 12 del migdia. La coordinadora Un Altre l’Hospitalet És Possible és qui impulsa aquesta reivindicació per “recuperar la vida de qualitat als barris”.

Des de la plataforma no entenen que el govern de Núria Marín no obri carrers, ja que l’Hospitalet és “la ciutat més densament poblada d’Europa”. Davant de la “preocupant manca d’espai públic i verd”, i tenint en compte “el context d’una greu crisi climàtica mundial” i la pandèmia, la coordinadora demana “construir una ciutat amable, sostenible, digna i no excloent”.

El tall de la carretera de Collblanc és un èxit