Els participants en el tall van reclamar més espai per als vianants i menys per als vehicles. Foto: Twitter (@ElBellvis)

200 persones van participar en el primer tall de la carretera de Collblanc. Organitzat per Un Altre l’Hospitalet És Possible, la protesta va servir per reclamar al govern de Núria Marín que obri més espais a la ciutat per als vianants. Es tracta de la #RevoltaVeïnal que va començar a Barcelona i que s’està escampant per altres ciutats per demanar més espai públic per als veïns i veïnes en detriment del vehicle privat. Dos centenars de persones van sortir al carrer i van ocupar la calçada entre els carrers Llobregat i Doctor Martí i Julià. Un espai que per moments va quedar curt en una de les ciutats més densament poblades d’Europa.

Els infants van ser un dels grans protagonistes de l’acte, que van aprofitar que no passaven cotxes per fer-se seva la calçada i convertir-la en una pissarra. A més de dibuixar, també van poder jugar sense por de trobar-se un cotxe a gran velocitat ni haver-se d’empassar els fums dels vehicles constantment. A banda dels infants, també van participar en el tall la batucada ‘Fills de la Flama’, que van amenitzar la jornada. També van sortir al carrer centenars de veïns que van reclamar més carrers per a vianants i més espais de passeig, prioritzant la gent que va a peu als vehicles.

És una petició que diferents col·lectius i entitats fa temps que reclamen, sobretot als barris del nord de la ciutat. Collblanc i la Torrassa, així com Les Planes o La Florida, són uns dels barris més densament poblats d’Europa i tenen un dèficit crònic d’àrees verdes i espais públics per als ciutadans. Aquesta situació s’ha agreujat amb la Covid, ja que el confinament ha demostrat que molts carrers són massa estrets per mantenir les distàncies de seguretat per evitar contagis. Així i tot, l’Ajuntament no ha volgut tallar carrers a la circulació i obrir-los als vianants, tal com exigeixen molts veïns i veïnes.

Tallaran la carretera de Collblanc per reclamar més espai per als ciutadans