Les tanques col·locades al voltant de l’edifici de l’Òpera. Foto: Pau Massip

Les obres per enderrocar l’edifici de l’Òpera han començat. A finals de març, els operaris de l’empresa encarregada de fer aquesta feina van començar a col·locar tanques al voltant de l’edifici. De fet, per precaució, l’empresa ha tallat el pas per les voreres més properes a l’edifici que han d’aterrar, als carrers Francesc Moragas i Josep Prats.

Com ja va passar quan es va enfonsar part del sostre l’estiu del 2018, les obres que ara s’hi faran obliguen a extremar les precaucions als operaris, ja que part del sostre està fet d’uralita. Per això, l’empresa també va penjar cartells als portals dels blocs de pisos del voltant de l’Òpera alertant que el dia 6 es farien tasques de desamiantat. En aquests cartells, es recomanava a tancar portes i finestres i a no estendre roba prop de la zona des de les vuit del matí i fins a les tres de la tarda.

Segons ha pogut saber Línia L’H, els propietaris dels terrenys de moment només han demanat el permís per enderrocar les antigues naus, que feia anys que estaven buides i s’estaven deteriorant.

Dècades enrere, Televisió Espanyola havia fet servir l’espai com a plató per diferents programes que emetia pels seus canals. Després també va estar ocupada durant un temps. Finalment, els propietaris han decidit enderrocar-la.

Des del consistori no els consta que hagin demanat els permisos per construir-hi, però recorden que el Ple va aprovar una modificació urbanística que preveu que en aquest espai es construeixi una residència.

Construiran una residència per a la gent gran on hi ha l’Òpera

Els veïns aturen les feines de neteja de l’edifici de l’Òpera