Estat en què va quedar el sostre de l’edifici quan es va enfonsar. Foto: Arxiu

El Ple ha votat a favor de modificar el Pla General Metropolità perquè als terrenys que ara ocupa l’edifici de l’Òpera s’hi pugui construir una residència per a persones de la tercera edat. Aquest nou servei, d’iniciativa privada, tindrà 180 places, algunes de les quals seran concertades. Tots els grups van votar a favor de la proposta excepte els tres regidors de L’Hospitalet en Comú Podem, que s’hi van oposar.

A més de la residència, que es farà en els terrenys que estan qualificats per construir-hi equipaments, a l’espai també s’hi farà una zona verda de 760 metres quadrats i un bloc de pisos que tindrà una quinzena d’habitatges, alguns dels quals destinats a habitatge de protecció oficial.

A més, la promotora propietària dels terrenys que impulsarà la residència i el bloc de pisos també obrirà als veïns i veïnes l’accés a l’illa interior que formen el carrer de Sant Roc, el carrer Francesc Moragas, el carrer Major i el carrer Josep Prats.

Amb aquest nou equipament, els propietaris de l’edifici de l’Òpera posaran fi a la degradació dels antics platós de Televisió Espanyola, que feia anys que estaven tancats i en desús.

L’abandonament va provocar que, l’estiu de l’any passat, s’esfondrés part d’una de les teulades de l’edifici.

En declaracions a L’Hdigital, la plataforma Òpera Vida es mostra satisfeta per la rehabilitació d’un espai “degradat i abandonat des de fa dècades”, però consideren que el bloc de pisos no és necessari en una ciutat “molt densament poblada”.