La zona de la Colònia Castells on encara viuen els veïns afectats. Foto: Google Maps

Els veïns de la Colònia Castells que encara estan pendents de ser reallotjats comencen a veure la llum al final del túnel. “El lliurament de les claus de la Colònia Castells és qüestió de setmanes”, han confirmat des de l’Ajuntament a Línia Les Corts. Cal recordar que aquests veïns fa gairebé vuit mesos que esperen, des del 25 de juliol.

Va ser aquell dia quan es va fer el sorteig de divuit habitatges entre els residents amb dret a reallotjament. Aleshores van pensar que es podrien traslladar als nous domicilis en un màxim de dos mesos, però no va ser així. Aquesta mateixa setmana, la presidenta de l’Associació de Veïns de les Corts, Adela Agelet, denunciava a en declaracions a aquest mitjà que les persones afectades encara no sabien quan rebrien les claus.

Ara, per fi, sembla que el moment és a prop, tot i que el consistori no ha donat una data exacta.

El retard, fruit de “tràmits administratius”

Pel que fa als motius d’aquesta llarga espera, des de l’Ajuntament al·leguen als tràmits administratius que ha calgut dur a terme fins ara. “Els darrers mesos s’han hagut de superar diversos tràmits administratius propis de l’Ajuntament i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per poder procedir a formalitzar les compravendes”, argumenten.

Sigui com sigui, aquest període de temps no ha estat fàcil per als afectats. Tal com recordava Agelet fa uns dies, tenint en compte que “els anteriors trasllats s’havien fet en un parell de mesos”, els veïns es van preparar a finals de l’estiu per a una mudança que s’ha posposat més del que es podien imaginar. Aquesta vegada, però, sembla que aviat hauran de tornar a empaquetar les seves pertinences per instal·lar-se definitivament en una nova llar.

Veïns de la Colònia Castells, pendents del reallotjament