El concurs compleix 12 anys en un gran estat de salut. Foto: Districte

El districte torna a gaudir de la millor música clàssica. Abans-d’ahir va començar la dotzena edició del Concurs Internacional de Música de les Corts (CIM), que organitza el Districte en col·laboració amb el Centre d’Estudis Musicals A Tempo i l’Associació Per l’Altre Cor Cremat. El cicle busca estimular la creació artística dels joves intèrprets, al mateix temps que fomenta i impulsa la difusió de la música clàssica a les noves generacions.

El certamen, que també aposta per fomentar la cultura de proximitat, està obert a joves d’entre 18 i 35 anys que estiguin començant la seva carrera musical i, com ja és habitual, està format per dues categories, la instrumental (en la qual poden participar solistes o conjunts d’un màxim de cinc membres) i la lírica.

L’HORA DE LA VERITAT
El concurs va arrencar fa dos dies amb la fase de selecció, en la qual hi van participar un total de 119 candidats, i que es va celebrar a les instal·lacions del Centre d’Estudis Musicals A Tempo. Dilluns van fer les audicions els participants de la categoria de cant, mentre que ahir a la tarda va ser el torn dels participants de la categoria instrumental. El jurat va triar vuit candidats de cada categoria per passar a la fase de concert.

Després d’aquest primer tram, els aspirants començaran la fase de concert aquesta mateixa tarda. L’escenari del CIM es traslladarà a la sala d’actes del Centre Cívic Can Deu, on, a partir de les 6 de la tarda, els aspirants de la categoria de cant es jugaran una de les quatre places per a la fase final. Aquest segon tram del concurs es tancarà demà amb les actuacions dels vuit candidats de la categoria instrumental, que també intentaran sorprendre els membres del jurat per assegurar-se continuar participant en el certamen. L’entrada per veure aquests recitals serà gratuïta.

El CIM celebrarà la seva gran final dissabte a l’Auditori AXA, on els vuit finalistes presentaran el seu repertori. El veredicte final del jurat i el lliurament dels premis clourà la dotzena edició del concurs. Tothom que vulgui ser-hi present pot recollir les invitacions, també gratuïtes, a la seu del Districte de 9h a 20h fins aquest divendres.

IMPULS A LA CARRERA
Més enllà de la dotació econòmica (3.000 euros per als dos guanyadors i 1.000 per a la resta de finalistes), el CIM ofereix una sèrie de recompenses als vencedors perquè puguin realitzar-se professionalment i per impulsar la seva carrera. Els dos guanyadors podran gravar un treball d’estudi amb Solfa Recordings i podran participar en alguns recitals, com ara en certes jornades del cicle Clàssica a les Corts i Les veus del Monestir o en el Concert per a la Gent Gran que organitza l’Aula d’Extensió Universitària. Els guanyadors també optaran a la beca de l’Open Opera Studio 2016 i seran els encarregats de la cloenda musical de la Festa Major.

Un certamen consolidat

El Concurs Internacional de Música ja ha superat la seva dècada de vida i l’edició d’enguany és la que més participants ha aplegat des de 2006.

El CIM va néixer fa 12 anys gràcies als esforços de la direcció del Centre Cultural Riera Blanca, però amb el transcurs dels anys s’ha consolidat i el prestigi que ha assolit ha cridat l’atenció de músics de tota la ciutat, del país, de l’estat espanyol i, fins i tot, d’altres països. Tot i això, el concurs confia en el seu potencial per créixer encara més i convertir-se en una referència en el seu gènere.

Des dels seus inicis, l’organització ha apostat per noms reconeguts dell panorama musical per formar el jurat. Algunes d’aquestes figures han estat el tenor Jaume Aragall, el professor Roger Alier, la violinista Ala Voronkova o la soprano Montserrat Martí Caballé.

Algunes de les figures que han emergit de les onze edicions anteriors del concurs són la soprano Sara Blanch (que ha debutat a l’Òpera de Sabadell), Helena Satué (professora de l’ESMUC) o la flautista Elisabeth Franch (membre de l’Orquestra Simfònica de l’Scala de Milà).

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram