La foto de família dels premiats, les autoritats i la representació de Línia Les Corts. Foto: Línia Les Corts

La Sala de Plens de la seu del Districte de les Corts ha acollit aquesta tarda de dissabte l’acte d’homenatge a les entitats i la proclamació del Cortsenc i la Cortsenca de l’any. Josep M. Banach, president de l’Associació de Concessions del Mercat de les Corts, i Rosa M. Moreno, coordinadora tècnica de l’Associació Les Corts per la Inserció Laboral (ALCIL), han estat els guanyadors d’una votació popular en la qual van participar 891 persones durant el passat mes de juliol.

Banach, que amb 376 vots ha quedat per davant d’Enrique Aranda (305) i de Carlo Scoles (210) en la categoria masculina, ha reivindicat el petit comerç, recordant que “el Mercat de les Corts vetlla sempre per donar resposta a les necessitats alimentàries del barri”, sigui quin sigui el context. Però no només això, sinó que ha remarcat que “el mercat és espai de trobada i relació”, una essència que, ha assegurat, no la perdrà mai.

Per la seva banda, Moreno, que amb 387 vots ha superat per poc Maria Dolors Camprubí (353) i Fe Escat (151) en la categoria femenina, ha volgut destacar que “Les Corts és el districte més inclusiu”. En un discurs ple d’emoció, ha agraït a tot l’equip d’ALCIL la gran feina feta durant aquests mesos de pandèmia tan complicats, així com el vot a totes les persones que han volgut que sigui ella la Cortsenca d’Honor d’enguany.

Cal recordar que cada participant en la votació només podia votar una vegada un cortsenc i una cortsenca (en total, dos únics vots) mitjançant un aplicatiu dissenyat per Línia Les Corts, que va ser el responsable de preparar, fer i dinamitzar la votació popular, sent la primera vegada que es duia a terme. En aquest sentit, el regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha volgut agrair a Línia Les Corts aquesta organització, així com el seu periodisme de proximitat i l’arrelament i el compromís amb el districte.

Riera també ha tingut paraules de record per a Maria Dolors Camprubí, que va morir el passat mes d’agost i era una de les candidates a la Cortsenca d’Honor d’enguany. “Avui és moment per recordar-la”, ha afirmat el regidor del Districte, que ha volgut acabar amb el lema de l’Associació de Veterans de Catalunya, una de les entitats homenatjades durant l’acte: “No ens rendirem mai de fer barri i de fer ciutat”.

Des d’aquests enllaços pots rellegir les converses de Línia Les Corts amb els guanyadors: Josep M. Banach i Rosa M. Moreno.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram