Rosa Maria Moreno és la coordinadora tècnica d’ALCIL. Foto cedida

Rosa Maria Moreno fa més de dues dècades que es dedica professionalment a la inserció laboral de les persones discapacitades. Actualment és la coordinadora tècnica d’ALCIL (Associació Les Corts per la Inserció Laboral), una empresa d’economia social que dona feina a 14 persones de forma fixa i a unes quantes més de forma eventual. La seva tasca professional ha provocat que sigui una de les candidates a obtenir el guardó de Cortsenca d’Honor d’aquest 2020.

“Em va fer molta il·lusió quan m’ho van dir i només parlar-ne m’emociono perquè no m’ho esperava”, afirma Moreno en declaracions a Línia Les Corts. Sobre la possibilitat d’acabar guanyant un guardó que gent que coneix ha rebut, diu que per a ella “el fet d’estar nominada ja és el premi”.

En paral·lel, aquesta professional del món de la inserció laboral per a persones amb discapacitat destaca que durant aquests mesos de pandèmia s’ha demostrat que la gent amb discapacitat pot fer una tasca laboral i social molt important. “En el moment actual, on nosaltres hem treballat en un centre que ha estat un servei essencial durant l’estat d’alarma, hem demostrat que ells poden fer bé la seva feina i ajudar la gent”, conclou la coordinadora tècnica d’ALCIL.

Notícia publicada el passat 17 de juliol.