pell

Foto: Freepik

Una pell ben cuidada ofereix una molt bona impressió de nosaltres, però ens equivoquem si pensem que n’hi ha prou de fer servir cosmètics per aconseguir l’objectiu. La pell, com tants altres òrgans del nostre cos, depèn molt del que mengem, i si volem tenir-la en bones condicions, llavors hem de seguir les pautes indicades en funció de les nostres característiques personals.

La pell seca és la més delicada i requereix molta hidratació i nutrició. Per mantenir-la cuidada cal incloure en la dieta aliments rics en antioxidants i vitamines A i C. Entre els més recomanables hi ha els vegetals de fulla verda, com els espinacs, i les fruites i verdures de colors ataronjats i grocs, com els albercocs, els pebrots grocs i vermells, les pastanagues i les carabasses.

La pell greixosa, amb textura irregular o punts negres, evidencia un excés de seu que pot arribar a obstruir els porus. La millor manera d’evitar-ho és consumir regularment fruites, sobretot maduixes, que produeixen un efecte antiinflamatori.

Si no tenim problemes específics, n’hi ha prou de mantenir una dieta equilibrada, rica en antioxidants. Són molt recomanables els tomàquets, les pastanagues i les taronges.

Les claus

  • Sequedat: Per hidratar bé la pell seca cal menjar fruites i verdures de colors groguencs.
  • Greix: Les fruites, sobretot les maduixes, són el millor aliment per a les persones amb pell greixosa.
  • Antioxidants: Els tomàquets, les pastanagues i les taronges tenen molts antioxidants.
  • Brillantor: Els productes rics en vitamina B2, com la carn, aporten brillantor a la pell.
WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram