problemes feina

El 40% dels treballadors consideren que la seva salut mental no és bona i que gran part de la culpa és de la feina. Foto: Freepik

Un estudi de l’entitat Obertament adverteix que el 40% dels treballadors consideren que la seva salut mental és dolenta o regular, que el 60% de les persones que han patit aquesta mena de problemes han continuat anant a la feina i, atenció, que el 44% treballen de forma freqüent tot i travessar per aquesta situació. En general, segons l’entitat, dedicada a la lluita contra l’estigma i la discriminació de la salut mental, un 90% dels treballadors han passat per un problema de salut mental i no han sigut capaços de parlar-ne al lloc de feina.

L’estudi denuncia també la “discriminació sistèmica de gènere” que pateixen les dones, a la vista de les dades. Un 40% de les dones afirmen que el seu estat és regular o dolent davant del 29,4% dels homes. I, en general, se senten tractades més “injustament” que els homes quan pateixen un trastorn.

Per superar aquesta situació, Obertament recomana la introducció de polítiques de suport als treballadors i fer-les reals i assequibles per a tothom. També insta a lluitar contra l’estigma de la salut mental i que les iniciatives incloguin una perspectiva de gènere per atendre les necessitats de les dones.

Les claus

  • Feina: Un 40% dels treballadors consideren que la seva salut mental no és bona i que gran part de la culpa és de la seva feina.
  • Impacte: El 37% de les persones que pateixen algun problema temen que tingui impacte en el seu futur laboral i afecti la seva carrera.
  • Dones: Les dones es veuen més afectades pels trastorns mentals i, a més, senten que són tractades més injustament al lloc de treball.
  • Estigma: Els experts insten les empreses a lluitar contra l’estigma de la salut mental i consideren inacceptable la discriminació.