tardor

Foto: Pixabay

Haureu sentit molt a parlar durant aquests dies de la depressió de tardor. Per començar, hem de dir que no existeix com a tal. El que passa a la tardor és que un conjunt de factors ens fan sentir més decaiguts, però una depressió és una cosa molt seriosa i no n’hauríem de parlar a la lleugera.

La tristesa, la desesperança, la irritació o la falta d’energia pròpies d’aquesta estació tenen molt a veure amb l’escurçament del dia, la reducció d’hores solars i, sobretot, amb la també mal anomenada síndrome postvacacional, o sigui, el decandiment lògic que ens afecta quan tornem a la rutina després de les vacances. Tots aquests factors, i algun altre més, ens causen un trastorn afectiu emocional que alguns anomenen, massa lleugerament, depressió estacional.

Sí els símptomes no són greus i no hi ha cap altre element que ens afecti, aquest trastorn pot millorar tot canviant alguns hàbits. El primer pas és acceptar el canvi d’estació, tal com ens acceptem a nosaltres mateixos. Per sobre de tot cal evitar l’apatia general. Per tant, aprofiteu les hores de sol i sortiu al carrer a fer activitats o exercici físic. Intenteu gaudir de la tardor.