Noia mirant cabells

Foto: Freepik

Es pot evitar la caiguda dels cabells? La resposta a aquesta pregunta és ambigua. Es poden fer moltes coses, tot i que no hi ha garantia absoluta d’èxit. La caiguda dels cabells està relacionada directament amb l’envelliment accelerat de les arrels, cosa que succeeix perquè el col·lagen es torna dens i rígid i acaba empenyent els cabells cap a l’exterior de forma prematura. Aquesta tendència fa que els cabells siguin cada cop més fins i curts i que caiguin amb més freqüència.

Les causes són molt variables i, en realitat, depenen probablement de la combinació de diversos factors. El més habitual és l’estrès, tant si és intens com si és lleu. Combinat amb el canvi d’estació, l’embaràs, la menopausa o la fatiga pot fer estralls fins i tot a les cabelleres més llustroses. A banda, hi ha l’efecte del contacte amb el sol o amb l’aigua de mar durant l’estiu, i tractaments com el canvi de color, per exemple.

Els productes per a la caiguda dels cabells incorporen elements que activen la microcirculació sanguínia, estimulen la regeneració cel·lular i aporten vitamines o oligoelements que hidraten la pell i n’estimulen el creixement natural. Però si volem mantenir la cabellera, cal incidir en les causes.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram