Noia caspa

Foto: Pexels

Tenir cura dels cabells pot ser més difícil del que sembla: hi ha qui els té amb tendència greixosa, hi ha qui pateix perquè en té massa pocs… i hi ha qui té caspa. Si aquest últim és el teu cas, no estàs sol: prop d’un 50% de la població adulta mundial té el mateix problema, segons la dermatòloga Nayra Merino, membre de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia.

La caspa pot afectar tant les cabelleres amb tendència seca com greixosa, i en cada cas té una causa diferent. El que tenen en comú l’una i l’altra són els factors que afavoreixen la seva aparició, entre els quals hi ha l’ús d’un xampú inadequat per al tipus de cabells, l’estrès i la predisposició genètica. A més, és més freqüent a l’hivern que a l’estiu. Els canvis de temperatura no hi ajuden, així que evita rentar-te el cap amb aigua molt calenta i eixugar-te els cabells amb l’assecador a màxima temperatura.

Pel que fa a la solució un cop ja ha aparegut la caspa, si no en tens molta, hi ha alguns remeis naturals que poden ser útils, com ara aplicar vinagre de poma o bicarbonat al cuir cabellut. Si no marxa, prova amb un xampú anticaspa (evita els de supermercat, ves a la farmàcia) i demana hora amb el dermatòleg.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram