El capità Terraza lluita contra un jugador holandès. Foto: EHL

No ha pogut ser. El Reial Club de Polo va mostrar aquest cap de setmana una gran imatge i va vendre cara la seva pell però va perdre contra l’Hockeyclub Amsterdam (2-1) i no serà a la Final Four de la Copa d’Europa, que es disputarà a les instal·lacions de Pau Negre a principis del mes de maig.

El Wagener Stadium de la capital neerlandesa va ser l’escenari triat entre dissabte i dilluns passat per disputar els vuitens i els quarts de final de la competició. El Polo va derrotar l’Egara en el duel català (3-0), de manera que els amfitrions eren el darrer obstacle en el camí cap a la desitjada final.

Els de Carlos García Cuenca van començar el partit molt inspirats i van tenir les millors ocasions dels primers minuts de joc. El capità Terraza i Lleonart eren els més incisius contra la porteria de Goedegebuure, però els neerlandesos van aconseguir el gol quan menys ho mereixien, a un minut per al final del primer quart. Robert Tigges va aprofitar un refús després d’un penal per empènyer des del segon pal una pilota que Mario Fernández no va poder refusar.

Lluny d’arronsar-se, el Polo va reaccionar i va tornar a buscar la porteria contrària. Casasayas va assumir el paper de punta de llança de l’equip i va aprofitar una passada entre línies per rematar a porteria, però la fortuna va tornar a esquivar l’equip i la pilota va picar contra el pal. En el contraatac posterior a aquesta acció, l’Amsterdam va tornar a mostrar el seu instint assassí i l’argentí nacionalitzat neerlandès Valentín Verga va fer el segon gol del seu equip. Només s’havien jugat tres minuts del segon quart i el Polo veia com el seu rival gaudia d’una renda de dos gols sense haver creat gairebé cap jugada de perill.

L’inici del tercer quart va coincidir amb els millors moments de joc del conjunt local, però ja no tornarien a veure porteria. El Polo feia el que podia per aturar els atacs de l’Amsterdam i Fernández va lluir-se en quatre intervencions de mèrit que encara donaven esperances a l’equip.

Conscients que un gol els tornava a donar vida, els cortsencs es van llençar a la desesperada contra la porteria neerlandesa des del primer minut de l’últim període. L’equip tornava a tenir el domini territorial i les millors ocasions i, també en una jugada elaborada des del punt de penal, Mati Rey va fer el 2-1 al minut 50. El gol va donar ales al Polo, que ho va continuar intentant, però va topar amb un mur anomenat Goedegebuure.

TORNA LA LLIGA
Un cop ha posat el punt final a les aspiracions europees, l’equip tornarà a posar els cinc sentits en la competició domèstica. Els de Carlos García Cuenca reprendran la Divisió d’Honor masculina aquest diumenge a dos quarts d’una del migdia contra el tercer, l’Atlètic Terrassa.

Per la seva banda, el primer equip femení, que el passat dia 20 va perdre a Madrid contra el Complutense (6-1) rebrà el cuer de la categoria, la UD Taburiente, diumenge al migdia al camp Eduardo Dualde.