Un moment del viatge inaugural amb totes les autoritats. Foto: Gencat

Les Corts ja està connectada amb l’aeroport. L’esperat tram sud de la Línia 9 va entrar en funcionament el passat dia 12 després d’un viatge inaugural on van participar l’alcaldessa, Ada Colau; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’expresident, Artur Mas, i els alcaldes de l’Hospitalet i el Prat, Núria Marín i Lluís Tejedor, els altres dos municipis per on passa la línia.

Amb aquesta entrada en funcionament, els cortsencs podran arribar a l’aeroport en poc més de mitja hora des de Zona Universitària, en un recorregut de 20 quilòmetres i 15 estacions. Més endavant aquest nou tram també servirà per alleugerir l’accessibilitat al Camp Nou quan entri en servei la parada específica per a l’estadi del Barça.

Durant el discurs d’inauguració Colau va afirmar que aquesta nova línia de metro és “un nou pas cap a la construcció d’una ciutat metropolitana” i va subratllar la “importància” que les administracions apostin pel transport públic.
Per la seva banda, el president Puigdemont va etzibar que “l’estat ha dimitit de la seva responsabilitat d’invertir en infraestructures a Catalunya”, i va remarcar “l’esforç conjunt” de consistoris i Govern perquè aquesta línia “sigui una realitat i que la gent no ho noti”. Unes paraules que van empipar el líder popular català, Xavier Garcia Albiol, que va aixecar-se i va marxar de l’acte.

Aquesta infraestructura ha suposat una inversió de 2.899 milions d’euros i tindrà una freqüència de set minuts, tot i que es reduirà a quatre durant esdeveniments importants.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram