L’equip celebra el primer títol de la temporada. Foto: FCB

Primer premi a l’extraordinària temporada del Joventut Les Corts. Les jugadores de Sergio Manzano van aconseguir proclamar-se campiones de la Copa Federació el passat 3 de gener després de superar el Basket Almeda (32-54) a la final que es va disputar al Palau Municipal d’Esports de Sant Feliu de Llobregat.

El Joventut va accedir a la final després de vèncer l’amfitrió, el Barça CBS (54-67), en un partit que les cortsenques van dominar des del salt inicial. La final es presentava com a una lluita d’igual a igual, però les de Sergio Manzano van començar el matx amb molta intensitat i gràcies a la seva pressió a tota la pista van aconseguir que les del Baix Llobregat només anotessin dos punts en els al final del primer període.

Les cornellanenques van ser incapaces de superar aquesta defensa i no van poder anotar la primera cistella en joc del segon quart fins al minut 7 del segon quart, un triple d’Helena Oma.

El partit va continuar amb la mateixa tònica després del descans. L’Almeda no veia cistella i les cortsenques anaven distanciant-se a poc a poc cada cop més. Paula Tutusaus va tancar el partit amb 17 punts i 7 rebots i la seva actuació va ser decisiva per a la consecució d’un títol que feia quatre anys que es resistia. Després del matx, el tècnic cortsenc va elogiar l’actuació de les seves jugadores.

DIUMENGE, A REUS
Un cop acabada la Copa Federació, aquest cap de setmana es disputarà la setzena jornada de Copa Catalunya. Les cortsenques viatjaran al Baix Camp per jugar a la pista del cuer, La Salle Reus. L’Almeda també jugarà a domicili, en aquest cas al Vallès Occidental, on visitaran el pavelló del Jet Terrassa.