Imatge de la plaça un cop fetes les obres. Foto: Línia Les Corts

Després de gairebé un any d’obres, la plaça del Centre ja té enllestit el seu nou aspecte. La reforma de la plaça ha consistit a intentar aconseguir una millor connexió entre les dues bandes de l’espai, una de les quals forma part de les Corts i l’altra de Sants, ja que la plaça està partida pel mig pel pas de l’avinguda Madrid.

El projecte de transformació d’aquest espai ha inclòs una sèrie d’aportacions ciutadanes gràcies a un procés participatiu per recollir diferents sensibilitats i, segons expliquen des del Districte, “millorarà la interrelació entre Sants i les Corts, sobretot en l’àmbit de l’eix comercial que comparteixen els dos barris”. Les obres també han permès ampliar la zona de jocs infantils i de vegetació i fer una altra font perquè cada part de la plaça en tingui una. Des del Districte també recorden que “els dos passos de vianants s’han ampliat i ara fan fins a set metres d’amplada per millorar la connexió nord-sud en aquesta frontera entre els districtes de les Corts i Sants-Montjuïc i incrementar la percepció de plaça”.

Per últim, les obres, amb un pressupost d’1,9 milions, també han permès renovar tot l’enllumenat amb fanals de leds de llum blanca, millorar la il·luminació dels espais d’estada, la instal·lació de baranes de vidres a l’accés del metro i la creació d’un espai a velocitat reduïda, a tocar de les façanes.

La transformació de la plaça, però, no ha acabat de satisfer tothom. Una de les veus crítiques és la del veí Aurelio Marcé, que ha explicat a Línia Les Corts que “no és cert” que s’hagi fet un procés participatiu, ja que “cap veí ni entitat radicats a la mateixa plaça, que són els principals afectats i interessats, hi ha participat ni se’ns ha demanat col·laboració”. Marcé afegeix que “més aviat ha estat al contrari: alguns dels suggeriments que en alguna reunió del barri, o bé a través d’aquest mitjà o amb algun contacte que hem tingut amb responsables del Districte, no han estat atesos”.

Aquest veí, que reconeix “que hi ha hagut millores”, denuncia però que “les terrasses dels bars no estan senyalitzades; el mobiliari urbà és escàs i mal senyalitzat; els jardins no tenen la protecció d’una vorada de 25-30 centímetres que dissuadeixi de caminar-hi; al parc infantil li falten gronxadors; a vegades és perillós i difícil l’accés a l’únic garatge de veïns; i no s’ha senyalitzat el carril de circulació que hi ha quedat”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram