La guerra de confeti serà el primer acte organitzat per la Federació. Foto: Arxiu

L’edició d’enguany de la Festa Major de les Corts tindrà un significat encara més especial. Durant els dies grans del districte s’aprofitarà per fer la presentació en societat de la Federació d’Associacions i Comissions de festes de les Corts. La creació de la Federació és “gràcies al treball de molts veïns aglutinats en la majoria d’Associacions de Veïns del barri”, com asseguren en l’escrit de presentació del programa de la festa.

El naixement d’aquesta nova federació ha estat possible gràcies a la unió d’un total de 12 entitats, com l’Espiga de les Corts, l’Associació de Veïns Camp Nou o la Comissió de Festes Jardins de les Infantes, entre altres.

No obstant això, associacions de tota mena, com clubs esportius (el Joventut les Corts o l’AE les Corts UBAE), entitats culturals (els Amics de l’Orgue de les Corts) o associacions de comerciants (l’Eix Comercial Sants-Les Corts o l’Associació de Concessionaris del Mercat de les Corts) posaran el seu granet de sorra en el funcionament de la festa. I és que la Federació vol “engrescar tots els cortsencs a formar part de la Festa Major”, fent una crida “per fer vida a carrers i places per participar, gaudir i xalar amb la resta de veïns”.

HOMENATGE A ORIOL CANALS
L’any 2014 va acabar de manera molt trista. Oriol Canals, un jove cortsenc que va lluitar per la creació de la Federació, va morir a Indonèsia el passat 27 de desembre en un accident. La seva figura serà molt present en les celebracions i, de fet, el primer acte unitari que organitzarà la Federació serà una guerra de confeti el dia 11 en homenatge a la seva figura. “És el primer cop que organitzem aquesta activitat i, si surt com esperem, podria tenir continuitat”, explica a Línia Les Corts Ariadna Isern, presidenta de la Federació. La guerra es farà a les 6 de la tarda a la cruïlla de la Gran Via de Carles III amb el carrer Dolors Masferrer i Bosch, on hi ha el Casal Jove on Canals va passar bona part de la seva joventut, primer com a usuari, més tard com a animador i finalment com a director.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram