Uns quants veïns durant la protesta. Foto: Twitter (@jcasteg)

Una setantena de veïns van tallar el passat divendres 12 de juny el carrer Entença per exigir l’aturada de la segona fase del PERI (Pla Especial de Reforma Interior) de la Colònia Castells. Es tracta de la fase que preveu l’enderrocament dels edificis dels números 239 i 241 d’aquest carrer i que té la majoria de veïns en contra.

Aquest projecte de transformació urbana, que afecta l’illa compresa entre els carrers d’Entença i Montnegre, va ser aprovat per l’Ajuntament l’any 2000 durant el mandat de l’alcalde socialista Joan Clos. El 2005 es van fer els primers enderrocs i es van reallotjar els primer veïns. Des de llavors, el projecte ha anat avançant molt lentament i l’any passat es van començar a construir els blocs de pisos que l’antic govern municipal va oferir als veïns del 239 i 241 d’Entença. Aquests, però, ja van deixar clar el passat mes de març, en una carta dirigida a l’exalcalde Trias, que es volen quedar “a viure i morir” on han viscut “tota la vida” i no marxar en contra de la seva voluntat “a uns habitatges més petits i manifestament pitjors”.

Aquests veïns, que també asseguren no entendre perquè es van remodelar els edifics fa només dos anys, demanen ara que la nova alcaldessa solucioni el problema.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram