Badosa (esquerra), amb el trofeu de campiona. Foto: Roland Garros

Ha nascut una estrella de la terra batuda. La jove Paula Badosa, tennista de l’RCT Barcelona, es va proclamar campiona del Roland Garros júnior la setmana passada, després de derrotar a la final la jugadora russa Anna Kalinskaya per un doble 6-3.

D’aquesta manera, Badosa va agafar el relleu de la també jugadora de l’RCTB, Lourdes Domínguez, fins ara l’única tennista de l’Estat que s’havia imposat en aquesta categoria sobre la terra parisenca l’any 1999.

Badosa va participar en el torneig com a cap de sèrie número 12 i va completar el seu millor campionat fins aleshores, ja que no va cedir cap set en el seu camí cap al títol. El camí a la glòria el va iniciar contra la italiana Turati, a la qual va derrotar per 6-3 i 6-1. Seguidament, la víctima de Badosa va ser la russa Evgeniya Lebashova, que va caure per un ajustat 6-4 i 5-7.

Amb aquesta bona arrencada, la catalana va arribar a semifinals, on es va enfrontar amb la número 1 del rànquing mundial júnior, la txeca Marketa Vondrousova, a la qual va vèncer per 6-4 i 7-6. Aquesta victòria va servir com a trampolí moral per a Badosa, que finalment va derrotar clarament a la final a Kalinskaya.

Paula Badosa va debutar en el circuit WTA aquest 2015 assolint una meritòria tercera ronda en el torneig Premier Mandatory de Miami, on va jugar com a convidada. L’inici d’una carrera esportiva que augura grans èxits.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram