El procés de restauració parcial des murals de la capella ha durat més d’un any. Foto: Ajuntament

Part dels murals gòtics de la capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes ja tornen a lluir.

Originaris del segle XIV, aquests murals han estat restaurants durant més d’un any gràcies a una inversió de 175.000 euros, dels quals 30.875 han sortit d’una campanya de micromecenatge en la qual van participar 224 persones, tal com va explicar el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Ciurana, durant la presentació de la restauració d’ara fa dues setmanes.

Així doncs, s’ha aconseguit recuperar el pany del Triomf de la Mare de Déu, una de les pintures més prestigioses que acull la capella de Sant Miquel, de només vint metres quadrats, i que tots aquells ciutadans que ho vulguin ja poden visitar després que les portes de la capella ja tornin a ser obertes.

Durant la restauració del Triomf de la Mare de Déu va ser possible recuperar el color blau intens del pigment atzurita que es va fer servir per pintar les escenes de la passió i els marbres vermells de la part inferior, que fins ara estaven amagats a sota de diverses capes de pintura. També es va poder descobrir un altar adossat al mur.

Durant la presentació, Jaume Ciurana va explicar que “només s’ha pogut restaurar la part frontal de la capella i volem veure com evoluciona la intervenció abans de començar la resta”. Per la seva banda, la restauradora Lídoa Font va explicar que tot el procés de restauració es va fer amb “unes compreses d’agar-agar, una gelatina vegetal d’origen marí” a causa de la fragilitat dels frescos.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram