Fognini (esquerra) és actualment el 22è del rànquing ATP. Foto: RCTB

L’RCT Barcelona ja compta amb un altre campió d’un Grand Slam. Es tracta de Fabio Fognini, jugador de la disciplina del club cortsenc, que va aconseguir guanyar el campionat de dobles –al costat del seu compatriota, Simone Bolelli– de l’Open d’Austràlia, disputat fa uns dies.

La parella italiana es va imposar a la final a la francesa formada per Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut per un doble 6-4. Fognini i Bolelli, que participaven per novena vegada en un torneig del Grand Slam, van aconseguir també un triomf històric per al seu país, ja que cap parella italiana s’embutxacava un títol de dobles en un torneig del circuit des de l’any 1959.

En primer ronda, els tennistes italians van eliminar els nord-americans Sam Querrey i Steve Johnson per 5-7, 6-4 i 6-3. Un cop van arribar a quarts de final, Fognini es va creuar un altre jugador del RCTB, David Marrero, que conjuntament amb l’uruguaià Pablo Cuevas, van posar les coses molt difícils a la dobleta italiana, que només els van aconseguir vèncer per un doble 6-7.

Aquest triomf és el primer de la parella en un Gran Slam. Fognini, que no és un especialista en dobles sinó que centra les seves energies en el circuit individual, ocupa ara per ara la 22a posició del rànquing ATP, tot i que a l’abril de 2014 va arribar a assolir la tretzena posició de la llista.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram