Les Corts tornarà a presenciar els millors castells. Foto: Districte

El que mai no pot faltar en una festa major és la tradició catalana dels castellers. Tot i que al llarg de la Festa Major de les Corts hi haurà diverses actuacions de colles castelleres, serà diumenge dia 12 d’octubre quan la festa viurà la gran diada dels castells, amb la visita dels Minyons de Terrassa, els Sagals d’Osona i els Castellers de Barcelona.

A partir de les 12 del migdia, la plaça Comas viurà una de les jornades més esperades de la festa i de l’any, amb uns Minyons de Terrassa que vénen d’efectuar molt bones actuacions. Una de les darreres va tenir lloc durant l’Onze de Setembre al Born, un marc emblemàtic i ple de simbolisme on la colla va participar en els actes de commemoració del Tricentenari del 1714. Els Minyons van compartir plaça amb els Capgrossos de Mataró i amb la Colla Jove de Barcelona. Allà, els terrassencs van descarregar amb èxit –i ja van 12 vegades aquest any– el 3 de 9 amb folre, i ja treballen per pujar un pis més durant aquest tram final de temporada.

Per la seva banda, la colla dels Castellers de Barcelona faran d’amfitrions d’una diada castellera molt esperada i que s’espera que sigui multitudinària. Justament així va ser la de l’any passat, que va comptar amb la participació dels Borinots de Sants. Els santsencs van aconseguir la millor actuació d’una colla de la ciutat, descarregant en una mateixa actuació el 4 de 8 amb agulla, el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Barcelona, amfitrions de la jornada, van efectuar la segona millor actuació, amb castells com un 5 de 8, un 2 de 8 amb folre, un 3 de 9 amb folre i un pilar de 6.

En la línia de fer de la Festa Major una celebració inclusiva, la plaça Comas comptarà durant la diada castellera amb un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda perquè ningú es perdi la diada.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram