Futur aspecte del centre de formació d’adults. Foto: Districte de les Corts

Una exposició itinerant explica tres actuacions de millora que s’iniciaran al llarg de la tardor i que dotaran les Corts de nous equipaments d’ús públic.

Aquesta mostra, que va passar primerament per l’Espai Expositiu de les Corts i es troba ara mateix al Centre Cívic Joan Oliver, avança a la ciutadania els detalls vinculats a tres actuacions destacades per al barri, com són la creació de la nova biblioteca del districte i nou ateneu de fabricació, l’edificació d’un nou centre de formació d’adults i l’ampliació del mateix Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’. La mostra romandrà al Joan Oliver fins al 19 d’octubre, d’on passarà al Centre Cívic Riera Blanca –del 21 d’octubre al 30 de novembre–, al CC de les Corts –del 2 de desembre fins a l’11 de gener de 2015– i d’aquí a Can Deu –del 13 de gener al 15 de febrer del pròxim any–.

A partir del mes de novembre es desenvoluparan els tres projectes que es traduiran en tres nous equipaments per a les Corts. Un d’ells serà la nova biblioteca i ateneu de fabricació del districte, que s’instal·larà a l’antiga fàbrica de filatures Benet i Campabadal, vestigi del passat industrial de les Corts. Aquest projecte de remodelació afecta tot l’edifici, tot i que es mantindrà l’estructura de l’antiga fàbrica –inclòs el característic sostre de ‘dent de serra’–. Aquest nou equipament disposarà d’una zona de lectura infantil i d’un fons documental de 84.000 documents.

La segona actuació que es durà a terme al districte és la creació d’un nou centre de formació d’adults que disposarà de 6 aules per a alumnes, 3 per a usos específics i 5 sales per a mestres i arxius. Per la seva banda, el Centre de Normalització Lingüística disposarà en aquest centre de dues sales per a alumnes i 7 espais d’ús. Aquest equipament s’ubicarà a les Cristalleries Planell, i es convertirà en un edifici energèticament eficient. A més, es reforçarà la visibilitat dels elements decoratius de la façana.

AMPLIACIÓ DEL JOAN OLIVER
La tercera actuació prevista al districte de les Corts és l’ampliació del Centre cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’, que tindrà lloc a través d’un sistema d’estructura metàl·lica amb elements prefabricat que permetrà escurçar el temps de les obres.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram