La percepció de seguretat a la ciutat ha millorat. Foto: Arxiu

L’Enquesta de Victimització que elabora anualment l’Ajuntament mostra com les Corts és el segon districte amb una percepció de seguretat més alta segons els seus veïns.

Aquest indicador mostra com el districte obté la segona millor nota –amb un 7,1– i experimenta un augment de dues dècimes respecte a l’any passat. L’únic districte on la sensació de seguretat és més alta és a Sarrià- Sant Gervasi, que està una dècima per sobre (7,2). Per sota, amb només una dècima menys, s’hi troba Gràcia. El districte on la percepció és més baixa és a Ciutat Vella, on els veïns puntuen la sensació de seguretat amb un 5,4. Les dades també mostren com tots els districtes milloren la percepció de seguretat respecte a l’any anterior. En 7 dels 10 districtes (Ciutat Vella, l’Eixample, les Corts, Sarrià Sant-Gervasi, Gràcia, Sant Martí, Sant Andreu), s’assoleix la millor nota dels darrers sis anys.

VÍCTIMES DE DELICTE
L’enquesta també presenta dades sobre l’índex global de barcelonins que diuen que van ser víctimes d’un delicte durant l’any passat. Aquí la dada de les Corts no és tan bona com en el cas de la percepció de seguretat, ja que es troba lleugerament per sobre de la mitjana de la ciutat. Si en el conjunt de la ciutat són un 20,8% els ciutadans que diuen haver patit un delicte, a les Corts són el 21%. Tot i millorar en 2,3 punts, continua lluny de les xifres d’Horta-Guinardó (16,6%) o Nou Barris (18,9), que lideren aquesta llista.

 

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram