La lluita contra la violència masclista és una reivindicació intergeneracional. Així va quedar demostrat divendres passat al Mercat de les Corts, dia en el qual es va celebrar l’acte central del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones al districte.

La Taula de Dones va organitzar que posteriorment va anar acompanyada de la lectura d’un manifest que va servir per reclamar, un cop més, la fi de la violència contra les dones. Una lectura que va acabar amb el grup de dones cantant la cançó d’Alaska ‘A quién le importa’, que conté un clar missatge feminista.

UN MES PLE D’ACTES
A les Corts el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones s’ha commemorat durant tot el mes. El passat dia 6 es va inaugurar l’exposició ‘Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?’, que es pot visitar fins demà a la Biblioteca Montserrat Abelló. La mostra proposa la revisió d’alguns mites associats amb l’amor romàntic i la violència masclista.

Uns dies més tard, el 15 de novembre, va tenir lloc la taula rodona ‘En clau femenina’ al Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’. L’endemà va arribar el torn del ‘Festival amb veu feminista’, que es va fer al Casal de Joves de les Corts. Hi va haver una batucada, un recital de poesia, rap feminista i el concert del grup SHEGUN.

El programa d’actes va continuar el dia 19 amb l’espectacle ‘Ningú més que l’altre’, una sessió de contes infantils al Centre Cívic Can Deu. Els tres dies següents es van celebrar el monogràfic ‘Dones, poder i ciutadania’, l’activitat infantil ‘Sac de rondalles. Quan les nenes diuen prou’ i la xerrada ‘Ciència i dones: entre la marginació i l’oblit’.

Els actes van continuar dissabte amb el concert de la Balkan Paradise Orchestra, mentre que dilluns es va presentar el llibre ‘Autobiografia de l’home invisible’ i ahir es va inaugurar la mostra ‘Muñecas rotas’. Per últim, avui hi haurà una sessió de cinema i una lectura de contes i dissabte es posarà el punt final amb una festa no mixta que inclourà xerrades, tallers i punxadiscos, entre altres.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram