Una imatge de l’encesa de llums del 22 de novembre. Foto: Districte

Baixen les temperatures, s’encenen els llums, es decoren els carrers, botigues i llars, i el districte s’engalana per viure intensament el Nadal. Tallers, concerts i diverses activitats creatives i lúdiques seran el preludi dels pessebres, les trobades amb el Pare Noel i el Tió, l’entrega de les cartes als patges reials i la tradicional cavalcada de Reis. Tot un conjunt de propostes que configuren el programa de les festes nadalenques d’enguany, creat per a tots els gustos i totes les edats, fruit del treball conjunt amb els eixos i associacions comercials del districte, entitats i equipaments municipals.

La campanya de Nadal va engegar el passat dijous 22 de novembre amb l’acte oficial d’encesa de llums a la plaça Comas. Jocs, tallers infantils, una xocolatada i un espectacle musical participatiu van omplir la plaça d’infants i famílies que van viure amb expectació el moment de prémer un botó gegant que encenia els llums de Nadal del districte. Des d’aquest moment, i fins al pròxim 13 de gener, els veïns i veïnes de les Corts podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats nadalenques. Tallers gratuïts de reutilització i reciclatge, exhibicions artesanals, accions solidàries com la recollida de joguines, els tradicionals pessebres de l’església Sant Ramon Nonat i del Monestir de Pedralbes, una particular clínica de joguines per recuperar aquelles que estiguin trencades, conta-contes, teatre, concerts i moltes activitats més.

Tot plegat serà possible gràcies a la intensa participació de les associacions de comerciants, entitats i els equipaments dels barris. Les primeres, amb un paper important en fires com la Fira de Nadal a l’avinguda Diagonal; el matí nadalenc de l’Eix Comercial Sants-Les Corts; el Mercat de Nadal a Pedralbes; la Fira de Nadal de Cread@s amb responsabilitat amb el medi, del centre cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ i l’associació Les Corts Comerç 08028; la Fira de Nadal de l’Associació de Comerciants i empresaris del Cor de les Corts; tallers de treballs manuals infantils al Mercat de les Corts; espectacles al Mirall de Pedralbes o la Fira de Reis de l’Espai d’Art a Can Bruixa.

Una altra de les cites obligades del Nadal a les Corts és la música, amb la tradicional Trobada de Corals de les Corts al Monestir de Pedralbes (diumenge 16 de desembre a dos quarts de sis de la tarda) o el Concert d’Any Nou a l’Auditori AXA (diumenge 13 de gener a les sis de la tarda). La reserva d’invitacions per aquest darrer concert es pot demanar al Districte ([email protected]) fins al pròxim 10 de gener a les dues del migdia.

TIÓ, PARE NOEL I REIS
Comencen els nervis per als més petits i les més petites de casa. Al districte podreu trobar el Tió de Nadal, que si piqueu ben fort portarà moltes sorpreses, el Pare Noel, que passejarà per diversos indrets de les Corts per saludar als infants i donar-los caramels, i la genuïna Cavalcada de Reis, organitzada des de l’any 1974 per l’Associació Vallespir Cultural i els Districtes de les Corts i Sants, que és un dels moments més bonics i esperats de tot el Nadal.

Com cada any, es busquen patges (d’entre 6 i 17 anys) i voluntaris i voluntàries majors de 18 anys per col·laborar en la cavalcada. Per participar, cal presentar la butlleta d’inscripció (que es pot trobar al web del Districte) abans de l’11 de desembre, a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Sants i les Corts i a diversos comerços que trobareu llistats al web del Districte. En el cas que hi hagués més sol·licituds d’inscripció que places disponibles es faria un sorteig públic el dia 15 de desembre a la una del migdia als Jardins de les Infantes (Vallespir-Marquès de Sentmenat).

Finalment, i amb la voluntat d’arribar al màxim de persones, el fulletó de la programació està disponible en català, castellà i anglès, tant en versió paper com online a la pàgina web del Districte (www.ajuntament.barcelona.cat/lescorts). També està adaptat a les persones amb discapacitat visual, ja que les cobertes del programa porten un codi invisible que, mitjançant l’aplicació mòbil gratuïta WHERIS LINKS, enllaça a unes locucions que llegeixen la informació.

 

Nadal inclusiu

Un any més, i ja en són tres de consecutius, el Districte de les Corts promou el vessant inclusiu dins la campanya de Nadal, amb el suport de l’Obra Social La Caixa i diferents agents de l’Espai d’Inclusió. Una campanya adreçada al sector comercial i turístic amb l’objectiu de fer visible el compromís d’aquest territori vers la inclusió social.
Enguany s’han adherit uns 800 establiments que lluiran una figura creada per dos artistes i alhora docents del Centre Ocupacional Les Corts i de l’Escola Jeroni de Moragas. Una figura que representa una lluna que ens explica que “les Corts ets tu, les Corts som totes”, sobre la qual s’asseu un personatge amb actitud acollidora que ens ofereix una estrella, símbol inequívoc de la màgia, il·lusió i tendresa del Nadal. Tant en el disseny de la figura com en la seva producció i lliurament han participat diferents entitats de persones amb discapacitat del districte, com l’Associació Esclat, l’Escola Jeroni de Moragas, l’Escola Paideia, el Centre Ocupacional les Corts, el Centre Ocupacional Paideia, el Taller Ocupacional Ariadna, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, el Centre d’Higiene Mental de les Corts, la Fundació Aspace i la Fundació Reto.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram