El preu del lloguer ha baixat 50 euros a les Corts. Foto: Arxiu

El mercat immobiliari de les Corts viu una situació particular respecte el de la resta de districtes. I és que les noves dades sobre el preu del lloguer dels pisos proporcionades per la Generalitat, que fan referència al segon trimestre d’aquest any, mostren com les Corts és el districte de la ciutat on el lloguer ha baixat més.

Així doncs, les xifres proporcionades per la Generalitat, que s’obtenen a partir de les fiances dipositades a l’Incasòl, mostren com el preu mitjà del lloguer a les Corts durant el segon trimestre d’aquest any era de 1.046 euros. La xifra suposa una caiguda de gairebé 50 euros respecte del primer trimestre, quan el preu mitjà era de 1.095 euros. A la resta de districtes de la ciutat, amb l’excepció d’Horta- Guinardó ­–hi ha un descens simbòlic de dos euros­– els preus han pujat lleugerament.

PISOS DE SEGONA MÀ
Aquesta situació d’excepció que viu el mercat immobiliari de les Corts, tot i que el descens dels preus dels pisos tampoc és que sigui gaire elevat, també es repeteix en el mercat dels pisos de segona mà.

Segons l’últim informe de l’Índex Immobiliari Fotocasa, les Corts és l’únic districte on els preus dels pisos de segona mà van baixar durant el tercer trimestre d’aquest any. La caiguda dels preus, respecte del trimestre anterior, va ser del 2,4%. A l’altre extrem hi ha Nou Barris, on els preus van créixer un 2,8%. Tot i aquest lleuger descens, les Corts segueix sent el tercer districte amb els pisos de segona mà més cars de la ciutat. El preu del metre quadrat se situa en 4.932 euros. Per sobre hi ha l’Eixample (5.033 euros al metre quadrat) i Sarrà-Sant Gervasi (5.660 euros al metre quadrat).

La directora d’estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, afirma que “ara per ara s’està lluny d’una possible bombolla immobiliària, atès que les xifres d’activitat del sector són molt baixes, tot i que ens hem de mantenir alerta”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram