Un moment de la Festa Major de l’any passat. Foto: Districte

Falta una setmana i escaig. El pròxim divendres 5 d’octubre es donarà el tret de sortida a una nova edició de la Festa Major del districte, que ja suma 212 anys d’història. Les Corts s’omplirà de confeti, foc, música, ball, cultura popular, poesia, esport, circ, animació, diversió, convivència i somriures. Deu dies de festa, fins diumenge 14 d’octubre, amb 280 activitats de tot tipus, per a tots els públics i a tots els barris del districte.

Desenes d’entitats, associacions, membres de la Federació d’Associacions i comissions de festes de les Corts, el veïnat, els equipaments culturals i esportius, la xarxa comercial i el Districte de les Corts han fet possible que novament la Festa Major sigui una realitat. També els patrocinadors de la festa: El Corte Inglés, l’Illa Diagonal i el RACC.

La festa arriba amb els clàssics de sempre: el pregó, enguany a càrrec d’Anna Morancho, membre de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, entitat participant en l’Espai d’Inclusió; el correfoc unitari; el concert líric de Festa Major; el CirCorts; l’elecció del cortsenc o cortsenca de l’any; l’homenatge a les entitats; les sardanes, gegants i castellers; les rutes guiades; el castell de focs; i els concerts de música per a tots els gustos, entre moltes altres activitats. També consolida activitats com el Toc d’inici fruit de la col·laboració dels Diables de les Corts i el Centre de creació La Caldera de les Corts. D’altra banda, i per tercer any consecutiu, el districte gaudirà del Festival d’animació Oriol Canals amb contes, cançons, rialles i una guerra de confeti per a petits i grans, organitzat per la Federació d’associacions i comissions de festes de les Corts.

Però també arriba una Festa Major amb diverses novetats. Per una banda, nous escenaris d’activitats com la recent estrenada biblioteca Montserrat Abelló o el Parc de Can Rigal, que enguany debuta a la Festa Major amb una jugatecambiental. D’altra banda, el concert líric de Festa Major canvia de dia i enguany se celebrarà dissabte 13 d’octubre a l’Auditori Axa, amb l’actuació de la soprano Sara Bañeras (les invitacions es poden sol·licitar a
[email protected] fins a l’11 d’octubre a les 13h). Per acabar, i com a novetat destacada, el tret de sortida de la segona edició de la ‘Ruta de Tapes per les Corts’ coincidirà amb la Festa Major, dimecres 10 d’octubre. Després, els veïns i veïnes del districte la podran gaudir tots els dimecres fins al 31 de desembre.

Finalment, i com ja és tradicional, el programa de la festa incorpora activitats inclusives per afavorir la participació de persones amb mobilitat reduïda i amb diversitat funcional. A més, el programa imprès de la festa està adaptat, com en edicions anteriors, a les persones amb discapacitat visual, amb un codi invisible a la portada que, mitjançant una aplicació mòbil gratuïta, enllaça a unes locucions que llegeixen tota la informació que conté.

El programa d’activitats complet de la Festa Major es pot consultar a www.barcelona.ajuntament.cat/lescorts. També estarà disponible en suport físic a la majoria d’equipaments del Districte, a partir de divendres 28 de setembre.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram